Tomoko Nominated 

Mottowasabi’s versatile acoustic element is a nominee for Best Furniture in the Muoto Awards 2015. Choose your favorite and vote now!


Tässä suunnittelija Yuki Aben mietteitä:

“Olen seitsemäntoista vuotta suunnitellut toimitiloja ja niihin liityviä kalusteita ja huomannut, että nyt halutaan tehdä avo- ja monitilakonttoreita. Niissä ei kuitenkaan ole omaa reviiriä. Kaipasin myös tilallista maisemointia, jolla työympäristöön saataisiin polveilevaa, vertikaalia linjaa. Tomokoa ovat inspiroineet erilaiset assosiaatiot Japanista pop-kulttuuriin, kuten japanilaiset Koheshi-puunuket, Tähtien sodan Darth Vader, 1960-luvun Get Smart -tv-sarjassa ollut Cone of Silence -kypärä ja Pulp Fiction -elokuvan henkilön Mian kampaus. Halusin suunnitella kalusteen, jossa on oivallus ja joka on hauska. Kun esittelin Tomokon Viverossa, näytin ainoastaan käsin piirrettyä hahmotelmaa. Ei ole monta yritystä, jolla riittäisi rohkeus toteuttaa näin hullu idea.
Tomoko sopii avokonttoriin, koska se on akustinen ja vähentää hälyä. Kaluste toimii näkösuojana ja sulkee ohikulkevat ihmiset pois näköpiiristä. Tomokon suojiin vetäytyminen viestittää, että ei saa häiritä. Kotikäytössä kaluste sopii esimerkiksi lukunurk­kaukseen tai kotitoimistoon. Tomoko on toiminnallinen ja samalla hauska.”